fbpx

Padelutstyr

Leter du etter padelutstyr? La oss hjelpe deg med å finne det rette!

Å finne den rette forhandleren for padelutstyr i dagens marked kan være en jungel. Nettopp derfor samarbeider vi med Ongoal.no, en av Norges største og beste leverandører som tilbyr alle typer merker og utstyr. Velg det alternativet som passer deg best fra kategoriene nedenfor!

Det finnes 3 forskjellige padelracketformer, rund form, dråpeform og diamantform.

Med en vektbalanse nærmere grepet og en såkalt «sweetspot» i midten er de runde padelracketene de som gir mest kontroll men oftest med litt mindre fart. Siden disse padelracketene også har den største sweetspoten er disse et godt valg for nybegynnere og mosjonister.

Med en balanse og en sweetspot nærmere toppen er denne typen padelracket helt klart den som gir de kraftigste slagene. Men vanligvis på bekostning av kontroll og er derfor generelt egnet for mer avanserte spillere.

Dråpeformede racketer er en blanding mellom rund- og diamantversjonene. Dråpeformede padelracketer har en balanse nær midten, er allsidige og tilbyr en kombinasjon av kraft og kontroll. De er som regel best egnet for avanserte mosjonister og konkurransespillere.

Når det kommer til utsiden av padleracketen snakker man vanligvis om hardt eller mykt overflate. En myk overflate er optimalt for de spillerne som ønsker å få litt fart på ballene uten å måtte bruke mye kraft, som for eksempel nybegynnere og/eller spillere med mindre kontroll, takket være den myke overflates elastisitet gir racketen ballene et større ”push” med mindre anstrengelse enn harde racketer. En hard overflate gir mer kontroll og kraft men er vanskeligere å kontrollere på grunn av rekylen som kommer fra den harde overflaten. En dyktig spiller får god kontroll og kraft fra en hard overflate. Noen padelracketer har også en litt røffere overflate. Disse gjør at man får litt mer grep på ballen og deretter mer spinn.

Padelballer mister trykk, spretter mindre samt får mindre fart jo lenger du bruker dem. Padelballer mister opp til 30% av trykket etter en kamp som gir en holdbarhet på ca 2 timer. Det er derfor ikke uvanlig å bruke nye baller ved hver ny kamp. Det er selvsagt mulig å bruke ballene ved flere anledninger, spesielt i treningssituasjoner, men både sprett og fart vil naturligvis bli mindre med tiden.

6-8 timers spill innen overgrep må byttes er en generell målestokk for mosjonister. Ofte kjenner man effekten av et utslitt grep når man treffer ballen samt at det synes visuelt når grepet er slitt ut. For konkurransespillere er det veldig individuelt der elitespillere kan bytte overgrepet før hver kamp, ​​hvert sett eller sjeldnere avhengig av individuelle preferanser.

För tävlingsspelare är det väldigt individuellt där elitspelare kan byta innan varje match, varje set eller mer sällan beroende på individuell preferens.

Bevegelsesmønsteret i padel er veldig variert, spillet krever eksplosive bevegelser i alle retninger. Dette betyr at spillere trenger fleksible sko med en såle som lar deg få bedre feste på banen samtidig som du kan gjøre raske bevegelser. Noen modeller reduserer stabiliteten for å bli smidigere, og noen fokuserer på stabilitet på bekostning av smidighet. Grepet på skoene varierer også litt da noen spillere ønsker å kunne skli på underlaget, mens andre ønsker å få grep.